• In deze blog van “Reik In Je Energie” gaan we het hebben over de Buikchakra. Even een reminder… Wat zijn Chakra’s?
  Het woord chakra is afkomstig uit het Sanskriet en betekent wiel. Chakra’s kun je zien als een soort energiebronnen, welke energie opnemen en afgeven via de energiebanen die door je lichaam stromen.
  Er zijn in totaal zeven chakra’s. Deze hebben allemaal een belangrijke functie bij het welzijn van je lichaam en geest. Elke chakra heeft weer invloed op bepaalde emoties of lichaamsfuncties.


  De Buikchakra bevindt zich ter hoogte van het heiligbeen.
  Betekenis: Emoties, zelfvertrouwen, vertrouwensrelatie met anderen, intimiteit en vitaliteit.
  Corresponderende lichaamsdelen: eierstokken, zaadballen, nieren, blaas, bloedsomloop.
  Bij slecht functioneren: Impotentie, frigiditeit, problemen met de blaas, nieren, stijfheid in de onderrug, problemen met de bekkenbodem of geslachtsgemeenschap.
  Emoties niet kunnen uiten of vastzitten daarin. Problemen van anderen overnemen. Ongeremd zijn in de seksualiteit. Weinig vertrouwen in anderen hebben.

  3 Praktische tips om je Buikchakra terug in balans te brengen.

  Er zijn diverse manieren om te werken aan het in balans brengen van chakra’s, variërend van fysieke beweging, gezond eten en meditatie. Hieronder vind je een weergave van 3 praktische en gemakkelijke manieren om je buikchakra in balans te brengen.

  1.Omgeef jezelf in een omgeving met water.

  Het element van de buikchakra is water. Om die reden kan je zeer goed de 2e chakra openen door in de omgeving van water te verblijven.
  Dit kan zowel een meer, een rivier, de zee zijn. Probeer je voeten in het water te brengen om de energetische vloei te stimuleren. Daarnaast neem ik in de ochtend en s’avonds een douche.
  Dit stimuleert het openen van de tweede chakra en geeft de nodige ontspanning die nodig is om mijn emoties te laten vloeien.

  2. Dansen

  Dansen is één van de beste en makkelijkste oefeningen om de tweede chakra te openen. Ik zet thuis mijn favoriete muziek op en beweeg erop los of ga ik salsa dansen bij mijn favoriete dansschool in Eindhoven.

  3. Laat los

  Leren om alle ongezonde emoties, mensen en herinneringen te laten gaan is zeer belangrijk. Wanneer we leren om al die bagage te laten gaan dan hoeven we niks meer te dragen. We geven ruimte en energie voor nieuwe en betere kansen.

  In het leven, het is makkelijk om emotioneel gesloten te zijn en afhangend zijn van de mensen rondom ons.
  Leren onze intuïtie te vertrouwen, maar toch niet overheerst te zijn door onze emoties is iets dat, net zoals vele dingen die de moeite waard zijn, oefening nodig heeft. Ik laat mijn emoties los op de volgende manieren: accepteren dat mijn emoties er mogen zijn en ervan te helen. Mezelf een reikibehandeling geven, meditatie, wandelen in het bos of een keer huilen helpen mij om mijn tweede chakra te openen en te helen.

  Reik In Je energie is in januari 2019 gestart met als doel iedereen te begeleiden energieker door het leven te gaan. Waarom is het belangrijk te investeren in jouw welzijn? Het verbeteren van jouw welzijn is van belang om een gelukkige en duurzame leven te leiden. Voor meer informatie kun je terecht bij Naomi Lonwijk, Eigenaar Reik In Je Energie via naomi@reikinjeenergie.nl.

  .