• In deze blog van “Reik In Je Energie” gaan we het hebben over de hartchakra. Even een reminder… Wat zijn Chakra’s?
  Het woord chakra is afkomstig uit het Sanskriet en betekent wiel. Chakra’s kun je zien als een soort energiebronnen, welke energie opnemen en afgeven via de energiebanen die door je lichaam stromen.
  Er zijn in totaal zeven chakra’s. Deze hebben allemaal een belangrijke functie bij het welzijn van je lichaam en geest. Elke chakra heeft weer invloed op bepaalde emoties of lichaamsfuncties.

  De hartchakra bevindt zich midden op je borst.
  Betekenis: liefde, evenwicht, relaties, intimiteit, toewijding, naar buiten treden.
  Edelsteen advies: rozenkwarts
  Raakt uit zijn evenwicht bij het oplopen of ondergaan van: Afwijzing, verlies, voortdurende kritiek, niet erkend verdriet, voorwaardelijke liefde, seksueel of lichamelijk geweld, verraad. Lichamelijke aandoenigen:  Stoornissen aan het hart, bloedcirculatie, longen, thymus, borsten, armen, kortademigheid, astma, slecht afweerstelsel, spanning tussen schouderbladen, pijn in de borst

  2 Praktische tips om je hartchakra terug in balans te brengen (www.inspirerendleven.nl)

  1.Ga de natuur in en breng tijd door met jezelf. Ervaar wat deze (on)rust met je doet. Ontmoet positief denkende mensen, volg inspirerende workshops en ga op ontdekking. Vertrouw op de helende kracht van je Hart. Eet heerlijke verse groenten, draag groene sokken of ga op je blote voeten dauwtrappen in het groene gras.

  2. Hartmeditatie
  Open je Hart, open je armen, borst vooruit, armen naar achteren, adem diep in door je neus en rustig uit door je mond. Hoe meer je hart vrij is, hoe meer vitaliteit en energie je hebt. Je stopt dan het energielek doordat je jouw gevoelens niet langer onderdrukt en energievretende emoties kunnen zo worden opgeruimd.
  Affirmaties die ik in de praktijk toepas: Ik ben liefde. Ik hou van mezelf; ik waardeer en ik respecteer mezelf. Ik verdien het om onvoorwaardelijke lief te hebben en om liefde te geven.

  Reik In Je energie is in januari 2019 gestart met als doel iedereen te begeleiden energieker door het leven te gaan. Waarom is het belangrijk te investeren in jouw welzijn? Het verbeteren van jouw welzijn is van belang om een gelukkige en duurzame leven te leiden. Voor meer informatie kun je terecht bij Naomi Lonwijk, Eigenaar Reik In Je Energie via naomi@reikinjeenergie.nl.