• In deze blog van “Reik In Je Energie” gaan we het hebben over de keelchakra. Even een reminder… Wat zijn Chakra’s?
  Het woord chakra is afkomstig uit het Sanskriet en betekent wiel. Chakra’s kun je zien als een soort energiebronnen, welke energie opnemen en afgeven via de energiebanen die door je lichaam stromen.
  Er zijn in totaal zeven chakra’s. Deze hebben allemaal een belangrijke functie bij het welzijn van je lichaam en geest. Elke chakra heeft weer invloed op bepaalde emoties of lichaamsfuncties.

  De keelchakra bevindt zich bij je keel.
  Betekenis: Communicatie, creativiteit.
  Edelsteen advies: Maansteen – Opaal
  Corresponderende lichaamsdelen: nek, schouders, armen en handen.
  Bij slecht functioneren:  Keelpijn, stijve nek, verkoudheid, problemen met de schildklier, gehoorstoornissen. Jezelf moeilijk kunnen uiten. Zelfkritiek. Emoties vasthouden (brok in je keel).

  2 Praktische tips om je keelchakra terug in balans te brengen (www.inspirerendleven.nl)

  Zelfexpressie en communicatie horen bij het vijfde chakra. Draag een blauwe sjaal of das, eet blauwe bessen. Maak de klank Hammm om je keelchakra te openen of zing lekker mee met je favoriete muziek.

  Oefening 1: De nek is buitengewoon gevoelig voor spanning en stijfheid. Je kunt je nek losmaken door rustig en behoedzaam je nek te draaien van links naar rechts en van voor naar achter.

  Oefening 2:  Ga liggen op je rug, til je hoofd op en kijk naar je voeten.

  Affirmaties

  Ik spreek mij moeiteloos uit. Ik kan mijn grenzen duidelijk en helder aangeven, volwassen communicatie gaat mij moeiteloos af.Ik ben creatief en talentvol.

  Reik In Je energie is in januari 2019 gestart met als doel iedereen te begeleiden energieker door het leven te gaan. Waarom is het belangrijk te investeren in jouw welzijn? Het verbeteren van jouw welzijn is van belang om een gelukkige en duurzame leven te leiden. Voor meer informatie kun je terecht bij Naomi Lonwijk, Eigenaar Reik In Je Energie via naomi@reikinjeenergie.nl.