• In deze blog van “Reik In Je Energie” gaan we het hebben over de Zonnevlechtchakra. Even een reminder… Wat zijn Chakra’s?
  Het woord chakra is afkomstig uit het Sanskriet en betekent wiel. Chakra’s kun je zien als een soort energiebronnen, welke energie opnemen en afgeven via de energiebanen die door je lichaam stromen.
  Er zijn in totaal zeven chakra’s. Deze hebben allemaal een belangrijke functie bij het welzijn van je lichaam en geest. Elke chakra heeft weer invloed op bepaalde emoties of lichaamsfuncties.

  De Zonnevlechtchakra bevindt zich net boven je navel en onder je ribbenboog.
  Betekenis: Wil, kracht en macht, eigenwaarde, spijsverteringstelsel, zelfvertrouwen.
  Edelsteen advies: tijgeroog
  Corresponderende lichaamsdelen: Spijsverteringssysteem.
  Bij slecht functioneren: Maagzweer, diabetes, hypoglycemie ( te weining suiker). Moe en futloos zijn. Geen “nee” durven zeggen. Geen beslissing kunnen nemen en geen eigen wil hebben.

  3 Praktische tips om je Zonnevlechtchakra terug in balans te brengen (www.holistik.nl)

  1 Stook je innerlijke vuurtje op
  Om je derde chakra te balanceren, kun je gele voeding eten. Denk aan bananen, ananas, maïs en gele paprika. Bij een energietekort is het belangrijk om je ‘vuurtje op te stoken’. Voeg dus extra (pittige) kruiden. Ik voeg bijvoorbeeld gember toe aan mijn voeding. Voor je derde chakra is het erg belangrijk dat je elke dag voldoende beweging krijgt. Dit doe ik in de vorm van een intense 10 minuten workout zijn, maar een wandeling doet ook al wonderen.

  2. Vuurademhaling
  De vuurademhaling kan je derde chakra effectief stimuleren.
  Dit is een ademhalingstechniek waarbij je op een krachtige, snelle manier je adem naar buiten ‘perst’ via je neus doordat je je buikspieren aanspant. Het inademen gaat dan eigenlijk automatisch wanneer je je spieren even ontspant, maar de nadruk ligt op de uitademing. 
  https://www.youtube.com/watch?v=0urR0s1aMP4 hvind je een video waarin wordt uitgelegd hoe de vuurademhaling werkt.

  3. Gebruik de helende kracht van de zon
  Verder kan het helpen om in contact te komen met de zon om je derde chakra te balanceren. Je kunt dit natuurlijk doen door heerlijk even buiten te gaan zitten op een zonnige dag.
  In Nederland zal zonneschijn waarschijnlijk de komende maanden wat schaars zijn, maar maak je geen zorgen: jij kunt je eigen zon creëeren! Visualiseer tijdens een meditatie een grote, gele zon die jou verwarmt en verzorgt. Focus je aandacht rondom je navel en stel je voor dat je zo het licht naar binnen zuigt. Voel hoe je zelf de warmte kunt creëeren die blokkades in je manipura chakra laat smelten en jouw innerlijke vuur gedurende de dag ondersteunt. Of je nu de neiging hebt je innerlijke kracht uit het oog te verliezen of jezelf juist te overschreeuwen, een herstelde energiebalans zal in beide gevallen verzachtend werken.


  Reik In Je energie is in januari 2019 gestart met als doel iedereen te begeleiden energieker door het leven te gaan. Waarom is het belangrijk te investeren in jouw welzijn? Het verbeteren van jouw welzijn is van belang om een gelukkige en duurzame leven te leiden. Voor meer informatie kun je terecht bij Naomi Lonwijk, Eigenaar Reik In Je Energie via naomi@reikinjeenergie.nl.